5 consells per prevenir lesions als peus en els esports d’hivern

17 gener, 2023
5 consells per prevenir lesions als peus en els esports d’hivern

Comparteix a:

Comparteix a TwitterComparteix a facebook

Quan arriba la temporada d’hivern i, amb ella, l’esperada neu, són molts els qui fan camí a la muntanya per gaudir d’algun esport d’hivern.

Però una cosa hem de tenir en compte. Als esports d’hivern és habitual que els peus pateixin. Ferides, rascades, butllofes i més formen una llista de patologies que podem patir a causa del calçat i l’exposició al fred.

Avui, per mirar d’evitar-ho i que puguis gaudir de la neu amb total seguretat, avui et donem 5 consells per evitar lesions als peus en els esports d’hivern:

 

1. Tria una bota que s’ajusti al peu

Un dels fets que causa més problemes al peu quan fem esport d’hivern és el sobreesforç de la zona inferior de les extremitats. Això fa que puguin aparèixer problemes musculars i les sobrecàrregues.

Una bona manera d’evitar-ho és optar per unes botes d’esquí que s’emmotllin perfectament al peu, és a dir, ni massa ajustades ni massa fluixes. Si esculls unes botes que comprimeixin molt les extremitats, provocaràs callositats o una mala circulació sanguínia. I, per altra banda, si la bota queda molt fluixa, l’esquí serà inestable i et sorgiran butllofes a causa de la fricció.

També és interessant que et preocupis d’ajustar les botes cada cert temps, ja que el moviment intens pot arribar a desajustar-les.

 

2. Tingues en compte el teu nivell, la talla i la forma dels peus

Coneixes el Flex o índex de flexió de les botes d’esquí? Es tracta d’un valor que mesura quin és el tipus de bota que més et convé. Funciona de la següent manera: com més alt el teu nivell, més rigidesa necessitaràs.

El calçat d’esquí difereix molt de l’habitual, així que, pel que fa a la talla, hauries de tenir en compte la longitud en centímetres del teu peu.

I a l’hora de triar la forma, fixa’t en com són les teves extremitats. Una forma massa estreta pels teus peus pot generar dolor a la planta o endormiscament als dits.

3. Tria mitjons especĂ­fics

Si ja és important la qualitat del mitjó per la salut del peu en el dia a dia, més ho és quan realitzem esport i a baixa temperatura.

Selecciona sempre mitjons gruixuts i que siguin de cotĂł per protegir els peus del fred, mantenir la seva calor i, molt important, expulsar la humitat.

També és millor utilitzar uns mitjons sense costures per prevenir les rascades.

 

4. Usa plantilles personalitzades

Aquest és el secret de cuidar els peus als esports d’hivern: les plantilles.

Unes bones plantilles són clau per millorar la circulació sanguínia. Això afavoreix la termoregulació de les extremitats.

En el cas que et suï el peu, és interessant acompanyar l’ús de plantilles amb pólvores assecants a la punta dels mitjons.

 

5. Hidrata els peus

Ho notem a les mans, al rostre, als llavis… L’exposiciĂł al fred durant la prĂ ctica d’esports d’hivern Ă©s força agressiva per la pell i causa deshidrataciĂł.

Intenta mantenir hidratats els teus peus diàriament abans i després de la pràctica d’aquests esports. D’aquesta manera milloraràs la seva elasticitat i la resistència a agressions externes.Podeu demanar hora còmodament des d'aquesta mateixa web i te la confirmarem el més aviat possible per mail o per telèfon.