Com prevenir i tractar les ungles encarnades?

16 novembre, 2022
Com prevenir i tractar les ungles encarnades?

Comparteix a:

Comparteix a TwitterComparteix a facebook

¿Sents dolor als laterals de les ungles?

Les ungles encarnades són un dels problemes més habituals als peus. Es produeixen quan l’ungla del peu comença a créixer cap als costats i clavar-se a la pell, generant molèsties a la persona.

Aquesta situació provoca molta incomoditat i dolor, amb els laterals de les ungles envermellits i inflats. També es pot produir secreció de líquid, que indicaria que hi ha una infecció.

Què causa les ungles encarnades?

Aquestes són algunes de les principals causes de les ungles encarnades:

  • Calçat incorrecte. Ara que s’ha acabat la calor i fem servir més calçat tancat, és molt possible que estiguis patint més dolor per ungles encarnades que abans. Una sabata massa estreta o ajustada pot exercir pressió sobre els dits dels peus, causant ungles encarnades.
  • No tallar-se correctament les ungles del peu. Tallar-les massa curtes o amb una forma massa arrodonida, propicia que en créixer es clavin als laterals.
  • Activitat física. També podem patir ungles encarnades a causa de traumatismes als peus, com podria provocar córrer molt.

A banda, hi ha un cert component genètic que pot fer que siguis més propici a tenir ungles encarnades.

 

Tractament i prevenció d’ungles encarnades

En primer lloc, tingues en compte que si una ungla encarnada no millora amb el temps o mostra signes d’estar infectada has d’acudir al teu podòleg de confiança. A vegades, és necessari extirpar una part de l’ungla i és important que això es faci correctament i poder tractar la infecció.

A banda, hi ha diverses coses que pots fer per tractar i prevenir les ungles encarnades:

  • Tallar-se les ungles del peu en línia recta després de la dutxa, quan les ungles estan més toves i queda un tall més net.
  • Rentar-se els peus amb sabó antibacterià
  • Mantenir els peus nets i secs sempre que sigui possible
  • Fer servir sabates de la mida correcta i que no tinguin la part superior punxeguda.Podeu demanar hora còmodament des d'aquesta mateixa web i te la confirmarem el més aviat possible per mail o per telèfon.