8 consells per cuidar la salut dels teus peus aquesta tardor

7 octubre, 2022
8 consells per cuidar la salut dels teus peus aquesta tardor

Comparteix a:

Comparteix a TwitterComparteix a facebook

S’acaba l’estiu i a moltes cases ja ha arribat el moment de fer el canvi d’armari. Passem dels tirants als jerseis, dels pantalons curts als llargs i tambĂ©, per descomptat, canviem de les sandĂ lies i xancletes planes a sabates tancades i amb talĂł mĂ©s alt.

Els canvis sempre tenen les seves complicacions, i quan es tracta de sabates ho notem de seguida. En passar a sabates més tancades podem notar incomoditats als peus o patir lesions.

És important vetllar per la salut dels nostres peus, ja que aquestes qüestions afecten molts aspectes del nostre dia a dia.

 

AixĂ­, avui et portem 8 consells per mantenir uns peus sans aquesta tardor.

Primer, recorda que el millor remei és fer una visita al teu podòleg de confiança per poder avaluar la salut del peu. A partir d’aquí, segons el diagnòstic i les característiques del teu peu, el/la professional et guiarà.

A partir d’aquí, et recomanem que segueixis aquests consells per cuidar els teus peus en el dia a dia:

 

1. Cuida i examina cada dia els teus peus

Sí, cada dia. Recorda que els teus peus són el teu millor vehicle i el que fas servir de forma més regular. Si tens alguna molèstia revisa exactament a quina zona del peu i considera visitar un expert en podologia si fos necessari.

2. Hidrata els teus peus diĂ riament

D’aquesta manera evitaràs sequedat i l’aparició de clivelles, problemes habituals que causen dolor i impedeixen que ens moguem amb total comoditat.

3. Escull el calçat idoni per l’activitat que fas

Com hem comentat, en començar la tardor abandonem les sabates planes i comencem a fer un Ăşs recurrent de diferents tipus de sabates tancades. En aquest sentit, vigila que el calçat sigui l’indicat per l’activitat que fas: esport, treballar, caminar, etc.

4. Digues adeu a les sabates desgastades

Sabem que hi ha sabates que, per molt antigues que estiguin, no les vols llençar perquè t’agraden molt. La realitat és que una vegada estan molt gastades o deformades no fan cap bé als teus peus.

5. Opta per calçat lleuger, còmode i flexible

A l’hora de triar unes sabates, fixa’t que tingui aquestes característiques per assegurar el bon estat del peu. Tria un calçat que sigui lleuger, que tingui el gruix del taló d’uns 2-3 dits i que les soles amortidores de goma no siguin ni massa rígides ni massa flexibles.

6. Eixuga bé el peu

És habitual que, desprĂ©s de la dutxa, ens oblidem de passar la tovallola correctament per tot peu. Assegura’t que desprĂ©s d’eixugar bĂ© totes les parts del peu, i especialment entre els dits, per evitar l’apariciĂł de fongs.

 

7. Escull mitjons transpirables

No infravaloris la importància dels mitjons en la salut del teu peu! A l’hora de comprar-ne escull uns mitjons que transpirin i no estrenyin els turmells, per mantenir una bona circulació.

8. Canvia els mitjons quan calgui

També és important que canviïs els mitjons de forma habitual, els cops que calgui durant el dia, especialment si estan humits.

 Podeu demanar hora còmodament des d'aquesta mateixa web i te la confirmarem el més aviat possible per mail o per telèfon.